Najlepszy producent oleju rydzowego

Choć olej rydzowy stanowi cenne źródło witamin, uchodzi za niszowy produkt na rynku. Pochodzi z Wielkopolski, a jego cenny skład doceniono w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie. Jego istnienie powoli zauważają konsumenci, ale czasami ciężko go znaleźć na sklepowych półkach. Warto zajrzeć na olejenazdrowie.pl i przekonać się, na co warto zwracać uwagę podczas zakupów.
Dobroczynne właściwości oleju rydzowego naprawdę robią wrażenie. Ten produkt ma wpływ na zdrowie oczu, wykazuje działanie antynowotworowe, poprawia funkcjonowanie układu nerwowego, a także ma pozytywny wpływ na skórę, ponieważ sprawia, że staje się elastyczna i dużo wolniej się starzeje. Skutecznie obniża poziom złego cholesterolu i trójglicerydów, efektywnie przyspiesza gojenie ran, łagodzi i niweluje objawy alergii, wyrównuje poziom glukozy, a dzięki regularnemu stosowaniu jest w stanie wpłynąć na obniżenie ciśnienia. Można go stosować zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie.
Jak powinno wyglądać produkowanie tego cudu natury? Powinien być tłoczony z licznika siewnego na zimno w temperaturze nieprzekraczającej 35°C. W ten sposób można zachować wszystkie wartości odżywcze tłuszczu. Najlepiej, aby był w 100% naturalny, bez dodatku barwników, ulepszaczy i konserwantów. Co ważne, powinien zostać zużyty w ciągu sześciu miesięcy. Sprawdzi się pełnowartościowy produkt, jakim jest olej rydzowy producenta Rodzinna Manufaktura Olini. Wybierając go można być pewnym, że podczas tłoczenia zachowano wszystkie właściwości zdrowotne produktu.
Skomentuj wpis